Workshop

Rant - zet je irritatie om in een goed­geschreven tekst

UrbanDictionairy: Rant- To extensively talk about a given topic longer than needed whether anyone cares or not

Zin om je irritatie de vrije loop te laten? Vrolijk los te gaan op een enorm storend onderwerp? Maar dan wel zo zinnig dat je aan het eind een goed geschreven tekst hebt én je een deel van je frustratie kwijt bent? Doe dan mee met onze workshop van drie avonden.

In deze cursus ga je constructief je woede gebruiken. Woede is namelijk niet alleen lastig en zwaar, het kan een uitstekende brandstof zijn voor slimme teksten. Slimme, grappige teksten waarin je het onderwerp van je irritatie volledig uitdiept en met goede argumenten onderuit haalt. Ben je kwaad over iets of iemand? Gooi het eruit. Eerst hardop. Yinske helpt, dat is haar beroep. Ze stelt precies die vragen waardoor je alleen geïrriteerder wordt en je wel móet schrijven. Als je de boel hebt opgeschreven, krijg je feedback van Sanne. Dat is háár beroep, schrijven en teksten verbeteren. Je scherpt je zinnen aan totdat je tevreden bent. Dan heb je een rant. Een levendige monoloog over een zelfgekozen onderwerp.

Is er een goede vertaling voor rant? Eigenlijk niet. Een betoog is netter, bedachtzamer, iets dat in een debatclub of op een opiniepagina kan. Leeglopen is bozer, lelijker, minder scherp. We houden daarom de Engelse term aan, vinden het de beste beschrijving voor de intelligente, gestructureerde irritatie. Wie wil kan dat aangrijpen om los te gaan op hoe anglicisme onze taal bevuilen.

Iedereen kan meedoen die goede zin heeft en iets moois wil leren.
Je hoeft niet goed te zijn in schrijven OF in boos worden. Daar helpen wij je mee.
Leuk je te zien!  

Dag: maandag 23, dinsdag 24 en woensdag 25 juni
Tijden: 19.30-22.00 uur
Locatie: ZOOM (juiste link na inschrijving)
Aantal deelnemers: Max. 8
Docenten: Sanne Rooseboom (kinderboekenschrijfster) & Yinske Silva (provocatief coach & performer)
Kosten: 95,- euro (ex 21 % BTW)
Meer informatie: info@yinskesilva.nl

Kijk ook op Facebook om het evenement te delen.

Inschrijf­formulier

Sanne (r) en Yinske tijdens het festival van de Schrijverscentrale, december 2019, toen het zaadje voor de workshop werd geplant.