Jou een stap verder laten komen. Met vertrouwen, aandacht en al dat andere wat je van een coach verwacht. Ja, dat vind je ook bij mij.

Kenmerkend zijn mijn nuchterheid, scherpte, warmte en aandacht voor jouw proces. Kom voor een goed gesprek, op jou afgestemd.

Naast m’n basisvaardigheden als coach heb ik me gespecialiseerd in 3 richtingen. Je kan naast regulier co-actief coachen ook bij me terecht voor:

*Provocatief Coachen
*Presentatiecoachen
*Stemcoachen

Lees er hieronder meer over.

Bij de Fontys Hogeschool ben ik docent Coaching en Stemgebruik. Verder geef ik gastcolleges Coaching op (post-)HBO- en WO-niveau.

Ten tijde van de corona-maatregelen heb ik me ontwikkeld in online coachen en wandelcoachen. 

Lees hier meer over hoe je me kan INPLANNEN ALS COACH.

Voor GROEPEN geef ik trainingen en workshops met de volgende methodes en aanpakken:

* Stemgebruik en improvisatie (eigen methodes met zeer brede kennis)
IMPACT presentatietrainingen  (eigen methodiek om zeker jezelf te zijn in presenteren)
* Diversiteitskaarten van Marten Bos (hands-on omgaan met diversiteit, intersectionaliteit en verschillen in onze diverse identiteiten)

Provocatief Coach

Provocatief Coach

In het provocatief coachen komen we snel tot de kern van je probleem en adresseren deze op zo’n manier dat je meer perspectief en meer motivatie hebt om het op te lossen dan wel te aanvaarden.

Met warmte, humor en uitdaging – kenmerkend voor deze coachingsstijl – word je liefdevol geconfronteerd.

Let op! Deze coachingsstijl is alleen voor mensen die echt van hun probleem af willen. Daarom eerst even deze vragenlijst:

1) Wil je kennismaken met provocatief coachen?
Ja -> 2)
Nee -> 3)
2) Heb je een probleem?
Ja -> 4)
Nee, nog niet -> 5)
3) Ga naar de info over Coaching
4) Maak een afspraak met me via info@yinskesilva.nl
5) Wacht een tijdje en begin dan weer bij 1).

Presentatiecoach

Door de jaren heen heb ik me als (stem)coach steeds meer gespecialiseerd in presentatie en zelfpresentatie wat resulteerde in een eigen aanpak: de IMPACT presentatiemethode. Deze methode werkt niet met tips&trucs, maar kijkt naar hoe jij met jouw sterke kanten voor een groep kan staan, zingend danwel sprekend.

Je leert hoe je je eigen en zeker kan presenteren en op welke verschillende manieren je dit kan doen. Daarnaast leer je de ‘wetmatigheden’ van presenteren: hoe maak je contact, hoe hou je aandacht, hoe breng je over wat je te vertellen hebt, hoe raak je, hoe overtuig je, hoe maak je blijvend impact op de mensen?

Aan het eind van een training heb je voldoende in handen om je eigen presentatievaardigheden te blijven ontwikkelen.

Zie www.impactpresentatietrainingen.nl voor meer info.

Presentatiecoach

Stemcoach

Stemcoach

Stemgebruik is mijn eerste en langste interesse in mijn werk: wat is er allemaal mogelijk met de stem? Kan ik mij die techniek, die methode of die manier van werken eigen maken? En hoe kan ik die kennis dan weer overbrengen in mijn werk? Dat zijn vragen die me blijven motiveren om meer kennis en ervaring op te doen.

Hierdoor heb ik door de jaren heen heel veel geleerd en toegepast in m’n zingen en coaching. Of het nou gaat om stemplaatsing, improviseren, ademhaling,  stembevrijding, stemidentiteit, je kan bij mij voor het hele spectrum aan stemgebruik terecht. 

Omdat iedereen anders leert en communiceert pas ik mijn manier van werken aan aan jou. Ik gebruik zowel het lichamelijke als het geestelijke aspect van stemgebruik, het talige en het niet-talige: we kunnen praten, maar we kunnen ook doen. Om een voorbeeld te geven: We kunnen je mond verder open doen waardoor je een grotere vrijheid van expressie ervaart, maar we kunnen ook op zoek gaan naar wat je een gevoel van vrijheid in expressie geeft waardoor je mond meer open gaat.

Ik blijf zoeken naar wat jou het beste helpt.

Mensen komen bij me met bijvoorbeeld het volgende:

* ik mompel                                                  * ik wil harder praten, voor publiek 
* ik wil dit liedje leren zingen               * ik wil uit m’n hoofd, lekker klinken
* ik wil jazz-improvisatie leren            * ik wil zekerder overkomen
* ik vind m’n stem niet mooi                 * ik wil mijn stem durven laten horen.
* etc

Mail me op info@yinskesilva.nl als je stemcoaching wil, dan bespreek ik de mogelijkheden met je. 

Vanuit mijn passie voor stemgebruik in de meest brede zin van het woord heb ik samen met Zwaan de Vries het Roy Hart Centre NL opgericht, via mijn stiching metStem.

Daarnaast ben ik in aan het begin van de lockdown gestart met een dagelijkse Voice & Meditation Practice, waar iedereen elke dag van 9.00 tot 9.20 vanuit z’n huis aan mee kan doen.

Training Diversiteitskaarten

Ik heb het grote genoegen gehad in contact te komen met trainer en coach Marten Bos. Hij heeft vanuit zijn lange ervaring met theorie en praktijk van diversiteitsdenken een methodiek ontwikkeld waarmee een gesprek over diversiteit constructief gevoerd kan worden ten einde inclusiviteit en teambuilding echt te laten gelden in een groep.

Zijn workshops en aanpak hebben me inzicht gegeven dat voor mij de sleutel was om WEL effectief te kunnen spreken over anders zijn, buiten de groep vallen, machtspostities en -strijd en al het andere dat het werken in een groep in de weg kan zitten.

Zijn methodiek en bijbehorende diversiteitskaarten pas ik toe in mijn werk met groepen, met mijn eigen aanvulling van (zelf)presentatie en waar gewenst provocatief coachen. Ik raad je allereerst zijn trainingen van harte aan: www.martenbos.nl. Wil je een training bij mij op maat of meer info? Mail me op info@yinskesilva.nl

Training Diversiteitskaarten